Ελληνικά English
4 keys
ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ
ΑΜΑΛΙΑ ΜIΣΘΩΝΕΤΑΙ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ
ΑΠΟ 5 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ
ΑΝΩ ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ-
ΞΕΝΩΝ ΝΑΙΑΣ.

tel:00306972711425
vlachogiannisv@hotmail
info@archontiko-amalia.gr

Ζαγορά - η παράδοση συνεχίζεται


Το πανέμορφο χωριό Ζαγορά είναι απλωμένο σε μια καταπράσινη και ηλιόλουστη πλαγιά του Πηλίου. Η πυκνή βλάστηση αγκαλιάζει όλο το βουνό και σμίγει απόλυτα με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου πελάγους όπου βρίσκεται απλωμένη τρία κάπου χιλιόμετρα αντίκρυ του η παραλία Χορευτό με την πλατιά αμμουδιά και τα πολύχρωμα κοχύλια.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

Η Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο χωριό του ανατολικού Πηλίου και είναι τόπος ξακουστός για τις φυσικές ομορφιές αλλά και για την παράδοση στις τέχνες από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Με τα πέτρινα σπίτια της να αναδύονται μέσα από την πλούσια βλάστηση, η Ζαγορά είναι ιδανικός προορισμός κάθε εποχή του χρόνου.

Η παράδοση συνεχίζεται και σήμερα. Η Ζαγορά έχει σημαντικότατη δραστηριότητα με την καλλιέργεια του περίφημου Ζαγοριανού μήλου. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (από 1915) θεωρείται ένας από τους αξιολογότερους συνεταιρισμούς της χώρας και ο μεγαλύτερος φορεάς συγκέντρωσης των πιο γλυκόχυμων και ευωδιαστών μήλων. Οι γυναίκες της Ζαγοράς έχουν το δικό τους Συνεταιρισμό όπου παρασκευάζουν γλυκά, μαρμελάδες και λικέρ.

Οι εκκλησίες, οι πηγές, τα πέτρινα γεφύρια της, οι απολαυστικές διαδρομές και οι διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες κατά τους καλοκαιρινές μήνες, αλλά και διασκέδαση στο χιονοδρομικό κέντρο το χειμώνα, η Ζαγορά είναι ένα στολίδι πραγματικό προσφέροντας φιλοξενία, καλό παραδοσιακό φαγητό και όλες τις σύγχρονες ανέσεις και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Υπηρεσίες Ζαγοράς
Κάντε κλικ για μεγέθυνση Κάντε κλικ για μεγέθυνση Κάντε κλικ για μεγέθυνση Κάντε κλικ για μεγέθυνση
KanteKlik Webdesign Powered by FRIKTORIA